TABARA DE VARA SF. IOAN MAXIMOVICI

Este un proiect cu caracter permanent al Asociației Metamorfosis care se derulează din anul 2015 la Mănăstirea Nera.

Parteneri: Fundația TEOFANIA - Arad, Grupul Naturalia, Fundația Sf. Irina, Fundația Mama Ileana - Brașov, Mănăstirea Nera, Parohia Slatina-Nera.

Obiectiv principal - să ofere participanților cadrul și condițiile necesare valorificării valorilor creștine.

Tabără de vară NERA 2015

În perioada 01 - 08 iunie 2015, Asociația Metamorfosis a organizat Tabăra de vara NERA 2015.

Programul taberei

• Ateliere: "Atelierul de teatru", Atelierul de grădinărit", "Atelierul de muzică", "Atelierul de pictură";
  • Excursii cu obiectiv turistic (vizitarea Parcului Național Cheile Nerei)
  • Participarea la Dumnezeiasca Liturghie în cadrul Mănăstirii Nera;
  • Activități sportive, jocuri și cântece.
Tabăra s-a încheiat cu un spectacol de poezie, muzică și teatru, la care au fost invitați atât membrii familiilor, cât și alți prieteni și cunoscuți. După încheierea taberei, participanților li s-au oferit fotografii si înregistrări din timpul activităților desfășurate.

Beneficiarii: copii si adolescenți proveniți din familii cu dificultăți sociale si materiale, cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani.

Tabără de vară NERA 2016

În perioada 26 august - 4 septembrie 2016, Asociația a organizat Tabăra de vara NERA 2016. Beneficiarii: copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani.
Programul taberei
  • Ateliere: "Ce se ascunde într-un măr?", "Grădina cu frumuseți", "Atelierul de teatru", "Atelierul de arte plastice";
  • Excursii cu obiectiv turistic (vizitarea Parcului Național Cheile Nerei, drumeție pe malul Dunării);
  • Excursii cu obiectiv cultural-religios (vizitarea și închinarea la Mănăstirea Nera, la Mănăstirea Gornea și la Schitul Nicolinț);
  • Participarea la Dumnezeiasca Liturghie în cadrul Mănăstirii Nera;
  • Activități sportive (tenis de masă, tenis de câmp și fotbal);
  • Foc de tabără și cântece
Participanții au fost asistați la toate activitățile de personal calificat, cu studii de psihologie, asistență socială, filologie, arte plastice și experiență în lucrul cu copiii și adolescenții. Atât participanții, cât și asistenții, au avut la dispoziție materiale pentru toate tipurile de activități: educative, creative, sportive. Tabăra s-a încheiat cu un spectacol de muzică și teatru, la care au fost invitați atât membrii familiilor, cât și alți prieteni și cunoscuți. La sfârșitul spectacolului participanții au interpretat Imnul taberei. După încheierea taberei, participanților li s-au oferit fotografii si înregistrări din timpul activităților desfășurate.

Mărturiile copiilor

"Ne-am bucurat foarte mult , având în cadrul atelierelor discuții frumoase și jocuri, iar seara focul de tabără. Iar pe Sfântul meu ocrotitor l-am bucurat rugându-mă lui și abținându-mă de la replicile urâte".

"Ne-am bucurat pentru că am mers în excursie, în natura, la Ochiul Beiului, unde minunata culoare a lacului ne-a încântat sufletul, dar și celelalte împrejurimi erau foarte frumoase: clinchetul apelor, ciripitul păsărilor...Chiar și praful de pe cărare ne vorbea despre Dumnezeu, Creatorul nostru."

"Eu am încercat să-l bucur pe Sfântul meu ocrotitor purtându-mă frumos cu cei din jurul meu, încercând să-i ascult și să-i înțeleg pe ceilalți."

"Ne-am bucurat foarte mult văzând Dunărea și cântând Imnul Taberei, dar și de dimineață când am cules gălbenele fără omizi. Apoi am fugit pe deal, iar seara ne-am uitat la stele."

"L-am bucurat pe Sfântul meu ocrotitor ajutându-l pe Nicolae să mănânce."

"În cadrul Atelierului "Grădina cu frumuseți" am făcut multe lucruri interesante, am descoperit multe din viețile Sfinților și ne-am simțit cu toții minunat";

"La "Atelierul de teatru" rolurile au fost foarte bine alese, piesele au fost pentru vârsta noastră si noi am intrat repede în pielea personajelor. Spectacolele, nouă, cel puțin, ne-au plăcut foarte mult."

"La Atelierul "Ce se ascunde intr-un măr" am reușit să descoperim ce este mai frumos în fiecare dintre noi, de la ce poate ieși dintr-un boț de lut și până la faptul că și Frankenstein ar putea deveni bun dacă ar dori asta, și toate acestea mi s-au părut minunate și foarte folositoare pentru viața noastră."

"A fost o tabără minunată și ne-am bucurat că am găsit oameni și copii deosebiți cu care am putut lega prietenii care sperăm să dăinuiască și în continuare."

Proiecte

Dacă doriți să susțineți activitățile noastre prin voluntariat sau prin donații, vă rugăm să faceți click aici.

Proiecte în derulare

Proiecte finalizate