În colaborare cu Episcopia Caransebeșului, Mănăstirea Nera, Grupul Naturalia, ASCOR Timișoara și Editura Sfântul Siluan, Asociația Metamorfosis a organizat următoarele evenimente:

Cine suntem

18 iulie 2008, ora 18:00

Teatrul Mihai Eminescu din Oravița

Cine suntem?

Dan Puric

După atât amar de bașcălie și deznădejde, de autoflagelare, a sosit ceasul să spună cineva, pătrunzator și adecvat, că nu este chiar o nenorocire să fii român. (Dan Chiachir)

Ce a adus Hristos lumii

10 aprilie 2009, ora 18:00

Casa de Cultură Mihai Eminescu din Oravița

Ce a adus Hristos lumii?

m. Siluana Vlad

Cu maica Siluana, tomurile de volume patristice prind viață și îți transmit acea ardere a Duhului pe care purtătorii de Dumnezeu au avut-o ieri, astăzi și în veci. (Lumea Monahilor anul II, nr. 11)

Omul frumos

17 iulie 2009, ora 18:00

Teatrul Mihai Eminescu din Oravița

Omul frumos

Dan Puric

"Omul frumos" este ultimul strigăt de salvare, este ultima redută a umanității în lupta cu oceanul de neomenesc ce vine. "Omul frumos" este ultimul suspin hristic pentru o lume aflată în cădere definitivă. (Dan Puric)

Stil de viata

18 martie 2010, ora 18:30

Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara

Există un stil de viață ortodox?

Profesor Univ. Dr. Pavel Chirilă

Majoritatea bolilor de azi se datorează unui stil de viață defectuos. 99% dintre oameni se nasc sănătoși, dar își pierd sănătatea pe parcursul vieții datorită unui stil de viață greșit. De aceea a promova o alimentație bio și un stil de viață sănătos are valoare profilactică și curativă. Îi învățăm pe oameni să prevină bolile și să le trateze corect, fără să excludem principial valențele medicinei academice. Pe de altă parte, omul nu este numai trup, este și suflet, iar terapia sufletului se face printr-o relație armonioasă cu Creatorul. Există un concept de medicină creștină, care poate demonstra oricând că bolile sufletului influențează starea trupului, și, pe de altă parte, că terapia spirituală, influențează benefic tratarea bolilor trupești. (Prof. Dr. Pavel Chirilă)

Casa Nera

10 iunie 2010, ora 16:30

Timișoara, Piața Victoriei. nr. 8, vizavi de Catedrala Mitropolitană

Deschiderea complexului Casa Nera

"Natura nu cunoaște probleme, ci numai soluții!"

Un proiect al Asociației Metamorfosis, sustinut de Grupul Naturalia, Casa Nera este primul complex din Timișoara unde vă așteaptă o varietate de produse naturale, o librărie plină de cărți și o ceainărie odihnitoare.

Studiile arată că majoritatea covârșitoare a oamenilor se nasc sănătoși, dar își strică mai apoi sănătatea cu un stil de viață defectuos. Alimentele modificate genetic, poluarea aerului, agresiunea imagistică - acestea reprezintă doar o mică parte dintre cauzele bolilor actuale, cu care noi medicii ne confruntăm zi de zi. Casa Nera este o lucrare care oferă sănătate fizică, psihică și morală oamenilor. (Prof. Dr. Pavel Chirilă)

O nouă intalnire duhovniceasca pentru tineri la Oravita

Oravița

1 februarie 2013, la Centrul Comunitar Oravița, sediul fostului protopopiat, Sectorul Social-Misionar, Filatropic și Activități cu Tineretul al Episcopiei Caransebeșului, în colaborare cu Asociația "Metamorfosis" și cu Asociația "Sfânta Ecaterina" a Parohiei "Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul" din Oravița, a organizat o întâlnire duhovnicească pentru tineri.

"A fost o inițiativă a părintelui Gelu Moldovan, noi am îmbrățișat ideea considerând că în zona tinerilor, în special cei din Oravița, a lipsit partea de dialog. Am răspuns unei chemări a părintelui, ca și o necesitate bazată pe o nevoie reală pe care o vedem și o trăim zi de zi. Considerăm că astfel de inițiative sunt utile și să ne ajute Domnul ca pe viitor să avem mai mulți invitați, alți oameni care sunt în zona de inters a tinerilor și care ar trebui să facă ceva pentru ei, astfel de acțiuni fiind benefice pentru tinerii din Biserica noastră", a arătat reprezentatul Asociației "Metamorfosis".

2016 - Anul omagial al educatiei tineretului crestin-ortodox in Patriarhia Romana

În anul 2016, declarat anul omagial al educației tineretului creștin-ortodox în Patriarhia Română, Asociația a fost partener alături de Departamentul de Tineret din cadrul Episcopiei Caransebeșului și Mănăstirea Nera în organizarea în diverse localități din județul Caraș - Severin a unei serii de conferințe dedicate tinerilor în vederea inițierii unui dialog cu aceștia și găsirii unor răspunsuri la problemele specifice vârstei cu care se confruntă. În cadrul acestui proiect au fost susținute următoarele conferințe:

Tineretea, o "boala" care se vindeca

Oravița

4 februarie 2016, la Casa de Cultură, conferința cu tema "Tinerețea, o "boală" care se vindecă"; Peste 200 de copii și tineri au fost prezenți la această conferință în care s-a explicat pe înțelesul tuturor cum trebuie de fapt trăită tinerețea în Duhul lui Hristos, mai ales într-o societate care pune accentul mai mult pe cele materiale.

"Trăsătura fundamentală a tânărului de astăzi este întrebarea și astfel noi călătorind cu întrebarea pe drumul maturizării noastre l-am găsit pe părintele Teofan, care ne-a răspuns tuturor întrebărilor și frământărilor specifice vârstei, dovedindu-se a fi un "far" în întuneric. Nouă ne revine mulțumirea și recunoștința, dar și datoria de a împlini și a pune în practică toate îndemnurile primite de la părintele Teofan", a precizat Antonia, o tânără prezentă la eveniment.

Despre formarea caracterului

Coronini

2 august 2016, conferința cu tema "Despre formarea caracterului" la Școala de vară "Credința Altfel - Întărim caractere"; Dragostea, prietenia și credința sunt cele trei cuvinte care descriu cel mai bine Școala de vară "Credința Altfel - Întărim caractere", ce s-a desfășurat săptămâna trecută la Coronini, județul Caraș-Severin. Aceasta este mărturia celor peste 30 de tineri care au participat.

Despre tinerete

Bozovici

22 octombrie 2016, în Biserica "Înălțarea Domnului", conferința cu tema "Despre tinerețe". La întâlnire a participat un număr mare de copii și tineri din toată Valea Almăjului însoțiți de preoții parohi și profesorii de religie.

Are Biserica un raspuns la framantarile tinerilor?

Moldova Nouă

21 noiembrie 2016, la Casa de Cultură, conferința cu tema "Are Biserica un răspuns la frământările tinerilor?"; În cadrul acestei conferințe a fost nuanțat rolul tânărului ortodox în societatea contemporană, scopul mărturisirii credinței și al facerii de bine, cât și importanța implicării active în comunitate a tineretului creștin-ortodox. În plus, a fost accentuat rolul important pe care Biserica îl are în formarea religios-morală a tinerilor.

Are Biserica un raspuns la framantarile tinerilor?

Reșița

14 decembrie 2016, în Aula Magna a Universității "Eftimie Murgu", conferința cu tema "Are Biserica un răspuns pentru întrebările tinerilor?"; Au participat foarte mulți tineri, dornici să afle acest răspuns, dar și multe alte învățături de folos. "Părintele Teofan ne cheamă de fiecare dată să ne spună povești despre tinerețe. Și noi chiar iubim să-l ascultăm vorbindu-ne despre darul tinereții noastre de la Hristos. Într-o lume în care tot mai puțini oameni își găsesc liniștea și răbdarea de a vorbi tânărului despre anii săi, aceste conferințele părintelui Teofan vin ca rețetă bună pentru hrana sufletelor însetate de iubire, ascultare, înțelegere și sens. Vin ca folos, bucurie și întărirea convingerii că în Biserică întâlnim acel "altceva".

Iubirea lui Dumnezeu si glasul milei

Caransebeș

12 decembrie 2016, la Biserica Sf. Mc. Dimitrie conferința cu tema Iubirea lui Dumnezeu și glasul milei